×


Een lage of hoge accu? Standaard hebben wij geen uitvoeringen met lage accu’s. Maar het Maatpakket biedt ruimte om te kiezen. Je kunt nu een machine combineren met een lage accu, inclusief lader. Het grote voordeel is het gewicht en de prijs. Lage accu’s zijn goedkoper en gemiddeld zo’n 200 - 250 gram lichter dan hoge accu’s. Maar wanneer je een machine hebt die veel stroom verbruikt of waarmee je echt intensief gaat werken, dan adviseer ik je om te kiezen voor een hoge accu met meer tankinhoud. Kijk hieronder voor de verschillen en meer informatie.

 Wanneer een lage accu?

Accu’s met een kleine tankinhoud kunnen groots werk leveren. Zeker in combinatie met een geschikte machine voor deze accu’s. We hebben het dan over lage accu’s zoals de BL1815N (1,5 Ah) en de BL1820(B) (2,0 Ah). De machines die hierbij horen? Het gaat om machines die veel doen maar weinig stroom nodig hebben. Bijvoorbeeld slagschroevendraaiers, kleine slagmoersleutels, brad-, pintackers en nietmachines, schroefautomaten en schroevendraaiers, compacte (klop)boor-/schroefmachines, lijm- en kitpistolen, lichtgewicht stofzuigers, etc. Bekijk hieronder het overzicht van machines en accu’s die goed gecombineerd kunnen worden:

Wanneer een hoge accu?

Daarnaast zijn er machines die veel stroom verbruiken of vaak lang aan staan. In zo’n geval ben je beter af met een hoge accu. Het gaat om de uitvoeringen BL1830B (3,0 Ah) en de BL1850B (5,0 Ah). Machines zoals een haakse slijper 125 mm of een cirkelzaag 165 mm voelen zich thuis op een hoge accu. Slagmoersleutels, radiaal afkortzagen, haakse boormachines, grote (klop)boor-/schoefmachines, boor- en combihamers, plaat- en knabbelscharen, recipro-, decoupeer, en bandzagen, maar ook een excenterschuurmachine, schaaf, lamellenfrees en betontrilnaald presteren beter met een hoge accu.

 

Accu's

Combineren met het 'Maatpakket'

Met het Makita Maatpakket kies je precies wat jij nodig hebt. Voor bijvoorbeeld een losse machine, met twee accu’s en een snellader, ben je nu net zo voordelig uit als voor een complete uitvoering. Je bent niet meer gebonden aan een samengestelde uitvoering. Je maakt nu de keuze helemaal zelf. De LXT-accu’s zijn uitwisselbaar met de andere machines uit het assortiment. Wil je een lage accu omdat deze beter bij jouw product past, of een autolader omdat je veel onderweg bent? Het kan allemaal; de keus is aan jou.

Laders